mandag 31. mai 2010

Økologiske barneklær

Jeg kjøpte jo, for en tid siden litt klær til Mattias fra Lille Lavendel sin nettbutikk. Det er en mamma som selv ønsket å kjøpe økologiske og fair trade produkter til sitt barn, og derfor startet egen nettbutikk. En ting er at klærne er utrolig søte, men når jeg i tillegg merker at kvaliteten er utrolig god, frister den netthandelen til gjentakelse :) Settet med de brune buksene og uglen er kort sagt fantastisk fint, men nok litt i største laget enda. Noe som egentlig er perfekt! For i og med at det er tykt og godt stoff, passer nok dette settet best til høsten :)


Helikoterbodyen gleder vi oss stort til å bruke, men da må det vel bli bittelitt varmere først :)





Det eneste som er perfekt for akkurat denne temperaturen er den opprettbare buksen i bomull, som han skal bruke i dag!

Ønsker alle en nydelig sommerdag i dag, og god shopping :)

lørdag 29. mai 2010

fiskegrapsioso

Min søteste mann har sagt flere ganger at jeg må blogge oppskriften min på Mattias mat, så da gjør jeg jo det :)
Det er ikke slik at jeg er så flink at jeg ofte lager mat og fryser ned til han (og nå er han etterhvert så stor at han oftest spiser det vi spiser). Han har nok fått ferdige middagsglass like ofte som hjemmelaget middag, men uansett så digger han fiskegrapsiosen min! Og det er jo viktigst :)

Oppskrift:
Skrell 10 poteter, 5 gulerøtter, 1 selleristang og helst 1/4 brocoli, men det var jeg tom for denne gangen...
Kok det godt og lenge, tilsett 1 finhakket vårløk på slutten av koketiden.
La det stå å kjøle litt av mens du koker opp 300 gram frossen torsk, i lettsaltet vann.

Deretter er det bare å blende/mose i vei.
Jeg lager relativt store porsjoner til Mattias (ca 250 ml. glass, fulle) Da blir dette 11-12 porsjoner.
tenker du kostpris, tipper jeg ca.4 kr per middag

torsdag 27. mai 2010

En dag hos Mormor og Bestefar?

En rolig dag mos mormor og bestefar?

Ja, det var det vi også tenkte...
Hele mandag skulle vi være med de, det var plan A liksom. Jeg hadde imidlertidig en aldri så liten plan B! Nemlig å lage et glassmonter (jeg fikk et pent brukt et av en god venn) med alle min fars Bridge pokaler i, og overraske ham med når de kom hjem.

Derfor, etter å ha ringt for å sjekke at campistene var i rute på returen fra Lærdal, dro vi opp til huset deres 1 time før planlagt ankomst.

Diverse pokaler skulle pusses og gnikkes på og i tilleg var det et glassmonter som måtte vaskes og pusses før de kom hjem :)

Mattias er jo ikke akkurat god til å sitte i ro, han har muligens arvet morens nysgjerrighet og ville helst ta på alle de blanke fine tingene.. Det var nesten like mye jobb for faren å holde minsten vekke fra alt, som det var for meg å pusse alt...

Det må nesten nevnes at min far har, i mange år, vært en svært
habil Bridge spiller med mange NM medaljer i kofferten så det var stas å få vist alt litt bedre frem, enn den tidligere plasseringen (inne på syrommet til mamma...)

Jeg tror også at pappa ble glad og stolt selv. Nå ville jeg bare vise dere litt av resultatet:)

tirsdag 25. mai 2010

"nye" muffins

Tradisjonen tro samles vi hos mine foreldre når Brann spiller bortekamp. I og med at jeg bare måtte lage noe trøstemat å se Brann kampen med i går, kreerte jeg en ny muffins oppskrift, basert på det jeg nå hadde :) Her må det også innrømmes at nettopp gårsdagens kamp virkelig hadde behov for noe å trøste supporterne med...
Resultatet av kampen trenger vi ikke snakke mer om, men muffinsene ble gode de, og i anledningen passende pyntet :)
Det ble ca sånn: 100 gr smør +100 gr sukker = røres hvitt
bland i 2 egg
tilsett 120 gr mel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 0,5 dl melk
2 ss creme fraiche = blandes i
rør inn 2 ts jordbærsyltetøy

i muffinsformer, stekes på 180 grader på nederste rille i 10 minutter
pyntes med melisglasur med rød konditorfarge :) Bruk pyntegele - skriv "heia Brann" (kanskje hvis alle gjør dette før neste kamp, så vinner de?) Pynt ellers med seigemenn og geletopper.

mandag 24. mai 2010

Et lite pust i bakken?


Etter en liten uke med en småsyk gutt som våkner og griner mange ganger for natten, hadde våre to gode naboer funnet ut at Mattias skulle på liggebesøk til tante og onkel nabo i går. Når jeg i tillegg har hatt full jobbehelg, sier det seg selv at både mor og far har vært litt sletne...
Da var det bare å skynde seg hjem fra jobb, spise litt og komme seg ut på tur, med beboerne av huset tett i tett. Etter en forfriskende tur i skogen (den såkalte rød løypen) etterfulgt av en kopp kaffe og litt "sondering av terrenget" i nabohuset i går kveld, trakk Ricco og meg oss stille tilbake.
Det er en god ting å av og til og få en kveld alene, og når vi bor vegg i vegg med barnevakten, føles det trygt og godt for alle parter. Etter en rolig kveld i går med tv titting og et langt besøk i badekaret, har jeg, endelig, sovet en hel natts søvn :) Fantastisk :) Når vi i tillegg fikk tatt huset og spist frokost i fred og ro, før gullgutten kom hjem, så kunne det ikke blitt bedre!
Litt ironisk er det da uansett, at han sov til halv åtte i morges (som er ca samme tidspunktet jeg alikevel stod opp på i dag... )

Jeg kan ikke huske sist han sov så lenge hjemme i hvert fall :)
Men det spiller jo ingen rolle. Poenget er at jeg er deilig uthvilt, og har nytt en stille morgenstund med kaffe og macén min :)

Med andre ord; Minihelgen min har startet utrolig bra!
Håper deres er/har vært minst like fin :)

torsdag 20. mai 2010

på omgang syke?

Det går nå masse viruser for tiden, og det merkes med små barn i hus...
Jeg har vært hjemme med min lille skatt i dag. Han har hatt en ny omgang med omgangssyken, og har hatt hundrede bleieskift, vært ekstremt brelete (morsyg) og naturlig nok hatt minimalt med appetit. Da lempes det på de alminnelige reglene kan man si...

Han fikk plutselig lov til å få saft på flasken (alt for å få i gutten noe drikke) og kose med flasken i sengen. Det, sammen med hans akk så høyt elskede Tussi, er nesten bedre trøst enn mor kan gi :) Han ville hverken ha skiver eller grøt, men spiste godt da mor her kom med tørre kornmo kjeks og hjemmekokt blåbær- og eplemos til lunsj. Kokt blåbær og eple skal jo hjelpe mot dårlig mage så det har jeg faktisk laget rikelig av tidligere og hatt i frysen. Det er jo lettvint og greit - og som kjent: Det enkle er ofte det beste!

Dagen i dag har utelukkende handlet om å gjøre alt som gjøres kan for å lokke frem smil og latter.


Da er det fascinerende å se hvor spennende det kan være med noe så enkelt som såpebobler :) Hvor "fanget" alle barn egentlig blir av å prøve å fange det som aldri fanges kan...

Og enden på visen, det vil natten vise, men gutten virket piggere da han ble lagt, etter å ha spist halvannen porsjon med grøt sover han (bank i bordet) godt. Det er kanskje derfor det kalles 24 timers virus?

onsdag 19. mai 2010

Nedarvet interresse?

Jeg har arvet "Det STORE håndarbejdsleksikon" av min mor. Jeg tror at det er en bok hun har arvet etter Oldemor, men det har jeg litt glemt å spørre henne om, så det tør jeg ike påstå :) Min mor har ikke brukt den på flere år, så nå, endelig klarte jeg å mase meg til å få den!
Uansett: Det er fantastisk! Her skal jeg (i det minste i teorien) kunne lære ALT det er å lære om hekling, sying, strikking, brodering osv.

Det er noen flotte illustrasjoner og bilder i boken, som tydelig viser at denne er utgitt i starten av 70-tallet.

Kanskje skal jeg bli så god til å hekle at jeg rett og slett hekler meg en "lang vertinnekjole"? Eller kanskje skal en av mine gravide venninner få en heklet sengehimmel til babyen sin? Hvem vet? Det er nok fullt mulig at jeg lærer og hekle også, det er jo tross alt kun halvannet år siden jeg begynte å strikke :)

Hvis ikke vil jeg uansett ha stor glede av boken!

Foreløpig er det fantastisk morsomt å bare bla litt i denne, så kan det nok være at jeg på sikt lærer meg masse nytt. Det vil tiden vise :)

mandag 17. mai 2010

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen til alle, store som små :)

"Søttende mai-
er jeg så glad i,
moro og sprell,
fra morgen til kveld!"

Siden jeg skal på senvakt på jobben blir det maks utbytte av formiddagen i årets feiring. Vi skal få tid til alt alikevel og kose oss masse :)
Vi starter med stor familiefrokost her i huset kl 09. Pyntet og fin, venter vi nå bare på gjestene. All erfaring tilsier at det ville vært lurere, for både mor og barn, å vente med å kle oss til etter maten, men men.. Det er jo kun 17 mai en dag i året :)

Deretter er vi klare for de tradisjonelle tingene: tog, leker, lodder og is, før vi skal til mine kjære foreldre på rømmegrøt og spekemat. Akkurat den delen rekker jeg nok ikke å bli med på, men jeg får nok deilig rømmegrøt på jobb jeg.

Så da kan jeg kose meg litt ekstra mens jeg er på jobb i dag :) Jeg skal jobbe med en av de beste kollegene som er, så det blir i hvert fall ikke noe problem :)
Jeg håper alle får en nydelig dag, sammen med noen du er glad i :)

lørdag 15. mai 2010

"Nye" hagemøbler?

Før: Underveis:
Vi oppdaget rast at det er dyrt å flytte inn i nytt hus! Det er såå masse vi har lyst til å få i orden, både inne og ute, og i og med vi flyttet inn i dobbet så stort som vi kom fra, blir det jo litt.
Da er det viktig med prioriteringer...

Vi prioriterer derfor i år å få lagt belegningsstein på baksiden av huset samt å få murt opp en mur langs hele fjellet på baksiden, for å lage bed der senere. (alt det skal forøvrig gjøres mens vi er på ferie i sommer. DA blir det spennende å komme hjem da!)
Men med så mye som skal gjøres så sier det seg jo selv at det ikke blir penger igjen til å kjøpe hagemøbler og annet stasj til uteområdet.

Derfor kom jeg på at jeg kunne jo bare pusse og vaske de gamle og gi de noen strøk maling. I utgangspunktet hadde jeg kun en plan om å få de malt hvite, men så virket det plutselig så kjedelig :) Det var da jeg fikk dette infallet om å sprite det litt opp med et par tilfeldige striper i en annen farge.
Hva passer vel da bedre enn gule striper?

I og med at solen og sommeren er gul, og at jeg i tillegg digger gult for tiden?! Som sagt så gjort. Det har tatt et par uker, men nå nærmer det seg ferdig!

Takket være tilskudd fra svigersene ble det til og med noen nye puter og en ny blomst på bordet :)

Jeg synes i hvert fall at det satte farge på min dag :)

torsdag 13. mai 2010

strikkebukse

Jeg har eksperimentert litt i det å strikke litt etter eget hode her på det siste. Det vil si: Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift i superwash ull, la opp rett antall masker, delte arbeidet etter oppskriften og avsluttet buksen etter oppskriften. Utenom det prøvde jeg å lage mitt eget mønster (og hva passer vel bedre enn hjerter?) og felle inn på bena slik at den skulle passe fint til Mattias.

Og det må jeg sånn sett si at jeg lykkes med! Buksen sitter som et skudd, og er en fin og varm lekebukse. Det eneste den absolutt ikke er, er praktisk! Hva jeg tenkte på da jeg strikket en lekebukse til guttegutten min i hvitt?!
- Det vet jeg ikke...
Ellers har det endelig vært litt vår her i dag. vi har fått beiset litt på huset, kjøpt uteblomster, lekt i sandkassen og grillet middag sammen med gode venner.
Alt i alt en superfin dag og en ypperlig start på en god langhelg :)

onsdag 12. mai 2010

Ny klokke :)

Mine flotte svigerforeldre var her i helgen, og da fikk vi lov å ønske oss noe nytt til huset :) Forsinket innflyttingsgave/bursdaggave kalte de det :)

Vi har egentlig savnet å ha en klokke på veggen, et sted hvor den synes både fra kjøkken og stue (synes egentlig det er en uting at "alle" kun bruker mobilen til klokke for tiden...). I tillegg har jeg savnet noen flere fargeklatter her i huset. Det hvite og minimalistiske er ikke helt min greie kjenner jeg!

Derfor ble vi utrolig fornøyde da vi fant denne kule klokken på ting på Bryggen :) tusen takk svigersene :)

Og bare se hvor fint den passer inn! Den matcher til og med Mattias og rullatoren hans. (Det må forøvrig være det beste lekekjøpet noensinne! Han bruker den hele dagen, hver dag!)

Jeg merker en sterk forkjærlighet for gult og orange for tiden... Det er en merkelig greie, for akkurat de fargene har jeg aldri hatt kick på tidligere... Men men, forandring fryder :)

mandag 10. mai 2010

Ulykkesfuglen

Nå er jeg nettop ferdig med min siste bok av Camilla Læckberg, en av mine fire favoritter blandt kvinnelige krimforfattere. Bare sånn for ordens skyld er de andre Liza Marklund, Anne Holt og Sarah Blædel, så har vi det på det rene :)
Det er jo ikke mye tid til lesing i livet mitt for tiden, og da er det deilig å ha en lettlest krimi liggende, klar til de stundene som trenger lesestoff (som oftest i badekaret eller på sengekanten).
Læckberg skriver levende og godt, med innlevelse i både offer, morder og og etterforskere sine situasjoner. Det er som om hun har en egen evne til å fange menneskets psyke, og beskrive de personlige uttrykkene den fører med seg.
Denne handler fortsatt om etterforskeren Hedstrøm og forfatteren Erita Falck, nr 4 i rekken om de, og den lille byen, Tanumshede. I denne boken starter en realityserie innspillinger og utsendelser herfra, og når en av deltakerne blir funnet drept, strømmer naturligvis landets journalister til!
Da er det lett for politiet og glemme et annet mistenkelig dødsfall i byen, avholdskvinnen som døde av alkoholforgiftning. Sakte men sikkert får Hedstrøm nøstet trådene sammen, og ser muligens en sammenheg mellom dødsfallene?

søndag 9. mai 2010

Bursdagfeiring :)

Slik som seg hør og bør er Mattias blitt feiret i alle vinkler og kanter... Det er jo tross alt den første bursdagen hans ;)

Torsdagen feiret vi med farmor og farfar som kom fra Danmark for å være her sammen med han på bursdagen, og i dag var så det store barnebesøket :)



Vi var 9 barn (inkludert Mattias og hans 17 år gamle fetter, som nok vil diskutere litt på å gå under barnekategorien, men det får han fint finne seg i akkurat i denne sammenhengen...)

Da alle var kommet måtte vi først få litt saltmat i kroppen, da er det mest naturlig med potetstappepinnsvin, hotdoger og saft, før det var tid for de litt mer søte sakene...


Jeg var så heldig å få en "bursdagkakeoppskriftsbok" av min svigerinne til bursdagen, og her fant jeg da oppskriften på den fantastiske "banankaninkaken". Opprinnelig var det en rosa type "playboykanin", men jeg synes nå streng tatt det passet litt bedre med grønt til gutten våres. (Så matchet den også den hjemmelagde bursdagskronen mor her snekret sammen en sen onsdag aften...)

Det utrolig flotte toget er spesialbestilt av Anne Elisabeth. Tusen takk søteste du :) Det er helt utrolig hvor flott en kake kan bli om bakeren har litt tålmodighet, fantasi og mengder med smågodt på lur :) Jeg satser stort på at denne kaken blir fast innslag på alle bursdagene hans jeg ;)

Etter all spisingen trengte vi å lufte oss litt. Da passer det sånn sett fint at jeg synes det er tull å sende med barna en snopepose hjem fra bursdagbesøk (de får liksom sukker nok i seg gjennom kakene...), og jeg hadde derfor heller kjøpt masse såpebobler. Det er alltid gøy å blåse bobler, og det var jo meldt strålende sol. . ? Frisk bris til tross, så koste vi oss nå ute med alle boblene. Det er rart med det, det enkle er ofte det beste :) Ordtaket "små barn, store gleder" er så sant som det er sagt!

Den høyst elskede gutten fikk selvsagt unødvendige flotte og mange gaver, her er et bilde av noen av alle de flotte tingene venner og familie har kjøpt til ham. Tusen takk alle sammen, for flotte gaver, gode tanker og nye minner! Tusen takk for at dere var med på å gi Mattias (og ikke mionst oss foreldre) en fantastisk flott feiring. Han har nemlig vært helt i hundre i dag! Han har hatt det så gøy at han knapt tok seg tid til å hverken smake på is eller kake. Han er nå badet og lagt trygt i seng, der han akkurat nå ligger og forteller sin elskede Tussi-bamse om alle opplevelsene han har vært med på i dag :)

fredag 7. mai 2010

Gangen er husets velkomst



Gangen er det første og siste vi (og alle gjestene våre) ser, simpelten husets velkomst! Og jeg føler vel at den er relativt kjedelig og upersonlig. I tillegg ser jeg nå helt klart på bildet at de rosa blomstene og den brune krukken jeg bruker til paraply og skoskje, ikke skal være der i det hele tatt!!!

Det eneste jeg liker i hele gangen er den søte knaggrekken jeg kjøpte på Nøstebarn til Mattias sine klær, og sommerfuglee jeg kjøpte i Mexico.
Så: mitt neste prosjekt er å piffe opp gangen litt. Jeg er startet med å male en skammel og tenke litt nytt, så en forhåpentligvis "spennende" fortsettelse følger :)

onsdag 5. mai 2010

Mattias 1 år!

Det er en utrolig merkelig ting, tiden. På flere måter har jeg opplevd mye det siste året og det føles feks. som en evighet siden det var sommer. Alikevel er det utrolig rart å skulle innse at det nå (nøyaktig, faktisk på timen..) er 1 år siden Mattias ble født. Det var en lang og hard setefødsel, en påkjenning for både mor, far og sønn. Men det er sant som det sies, når det lille gullet lå i armene mine for første gang fantes det ikke smerte. Alt var glemt, og jeg ville bare ha fred til å kose, kjenne og nyte synet av den lille gutten vår.
Bare som jeg sitter her og tenker på den kvelden kommer tårene i øynene gitt!
Det er umulig å forestille seg et liv uten Mattias, jeg kan nesten ikke huske hva jeg fikk tiden til å gå med tidligere, og det føles som om han alltid har vært en del av meg. Dette til tross, det er jo kun 1 år, av mine 31 år, hvor han har lyst opp livet mitt, ødelagt nattesøvnen min og eid halve hjertet mitt (resten må jeg tilegne min elskede mann). I dag ville jeg dele med dere et glimt av hans første minutt og et glimt av morgenens feiring :) Han er litt mer entusiastisk på gaveåpningen nå enn han var til jul, kan man si!

Vi feiret litt i morges, med dansk flagg, bursdagsang, skillingsbolle og gave.
Ellers har dagen i dag flydd fra meg, med bursdag, småbarnstreff, kakebaking, handling, blodgiving og jobbintervju på en og samme dag blir det mye for både meg og Mattias! Da var det godt å la arveprinsen sove hos mormor og bestefar i kveld, så mor her får gjort klart alt til morgendagen.
Det er først i morgen bursdagen skal feires nemlig, da kommer besteforeldre fra Danmark, og det blir et godt familiebesøk i hele morgen kveld, søndagen er satt av til barnebesøk, så her skal det feires til ende :)

tirsdag 4. mai 2010

Åpen barnehage

Jeg trodde at åpen barnehage var i alle landets kommuner, at det fantes et samlingssted for småbarnsforeldre som var hjemme med barna sine. Det gjorde det visst ikke! Etter diverse googling, telefoner til kundetorget, helsestasjonen samt venner og bekjente har jeg innfunnet meg med at det kanskje finnes overalt i landet, bare ikke på Askøy! Det eneste jeg har oppdaget er at det finnes et småbarnstreff i regi av Erdal kirke en dag (tirsdager eller onsdager) annenhver uke, så DET skal vi prøve oss på i morgen.
En dag annenhver uke er bare ikke nok! Mattias trenger å leke og utfordres litt.

Han har godt av en periode med tilvenning til å leke med andre barn og bli kjent med den rytmen som er i alle barnehager, før han fra august av skal starte i Furuly barnehage.
Nå bruker vi da Åpen barnehage på Nordnes. Sånn sett er det jo ingen krise å ta båten over og tusle opp på Nordnes. Der har vi det jo super koselig med frilek, samlingsstund og felles smørelunsj, men det blir alikevel litt tiltak når vi bruker 45 minutter på å komme oss dit.

Planen min fremover er å benytte det tilbudet på Nordnes en dag om uken, gjerne om mandagene, og så får vi ta småbarnstreffene i Erdal kirke (dersom de er noe gode) i tillegg.

Ikke det at han ser ut til å trenge den store tilvenningen, fra jeg setter han på gulvet til vi går hjem er han i full sving, og enser knapt at jeg er der, men jeg synes uansett det er godt!
Det er deilig å ha en aktiv gutt!
Og bare tenk:
I morgen fyller han 1 år!