fredag 25. februar 2011

Helgeshoppings

I går åpnet en medblogger butikken AlplakkeBerte på Drotningsvik senter. I noen uker har jeg fulgt med på åpningsprosessen hennes via Fb, og har gledet meg til å få sett butikken "in real life"!

I god fredagsånd er jeg tidlig ferdig om fredagene (dvs senest kl 13.20.... og i dag kl 12.40, til ære for vinterferien...)
Da var det bare å suuse over broen å forelske seg i de lekre fargene fra Rice og de deilige plaggene fra Alpakka og Cream.
Uheldigvis hadde de alt blitt utsolgt for en del størrelser på damefronten, så det ble dårlig med klesshopping til mor. Det ble derimot en nydelig skjorte fra My Cinnamon boy til Mattias, lekre glass fra Rice, og sjokolader fra La Praline (med henholdsvis Chili og Kakaosplitter) som jeg knapt tør og åpne.(Det jeg derimot ikke har kjøpt inn til helgen er melk, brød, middag og annet lurt.. Men men, helgen krever vel ikke slikt?)
Det skal i hvert fall bli deilig med friskkvernet kaffe med cream Caramel med et par slike sjokolader til i helgen ja ;)
Det er jo tross alt viktig å kose seg :D

onsdag 23. februar 2011

Liten tid og nye prosjekter?

Plutselig var nærmere to uker forsvunnet uten at jeg så mye som har tenkt på og blogge engang!?
Dere kan jo lure på om det er skjedd noe mystisk virusbefengt med dataen min, eller med meg for den saks skyld...
Men, dessverre er det ingen spennende grunn til dette akk så lange fraværet!
Det skyldes nok bare god gammeldags travelhet og trøtthet.
Men, jeg har laget meg et nytt prosjekt da!!(For det er jo akkurat det man trenger mest når tiden alikevel ikke strekker til...)

Inspirert av alle dere vakre og kreative mennesker har jeg fått lyst til å begynne og SY!?
En av mine nærmeste venner venter en jente i juli, og da ar det en gylden mulighet til å få sydd et lite vognteppe. (Det er jo tross alt viktig å starte med noe jeg faktisk kanskje klarer og fullføre..)
Som sagt så gjort:Da var det bare å pakke min mor og min sønn med i bilen, sette kursen for stoff og stil og kjøpe det man skulle trenge til den jobben.
Som belønning til en tålmodig lillegutt ble det kaloribombe med bolle og kakao etterpå :)Deilig

Nå gleder jeg meg bare til jeg får tid til å faktisk gjøre noe med alt dette fine stoffet som ligger her.

fredag 11. februar 2011

En tanke

Tidligere i uken stod en jeg kjenner frem i VG med sin mobbehistorie. I ettertid har det florert med "mobbeløftet" linker på FB, og dette er jo bare positivt. Men det er altfor lett å signere på et slikt opprop, og tenke at "jeg skal selvsagt ikke mobbe noen!" Og så ikke tenke mer på det. Vi er jo tross alt voksne, og jeg håper da virkelig at vi har mer forstand enn at vi går rundt og mobber hverandre. (Her blir jeg straks arresstert av forskning som forteller at 5-9 % mobbes på arbeidsplassen osv, men jeg velger å ta fokus vekk fra den gruppen akkurat nå)

For hvor ellers har vi et ansvar? Utenom ansvaret for å selv støtte hverandre?

I søken om mobbingens opprinnelse (i et barnesinn), fant jeg en beskrivelse, som jeg opplever som ganske god:"Mobbing er egentlig ikke annet enn uakseptabel bruk av makt i relasjoner med andre. Makt er ikke stygt eller unaturlig, men krever veiledning. Hvis ikke vokser det som en villplante som tar hele hagen."

I denne artikkelen er det fokus på hvordan vi voksne kan se tegn på at våre barn er en mobber, og skremmende nok (synes jeg) hevdes det at det er MER mobbing i barnehagen enn i skolen?!

Mitt ansvar, som mor, står i hvert fall klinkende klart for meg: Det er mitt ansvar at min Mattias vokser opp til å bli en gutt som ikke misbruker makt. Til å være en gutt med empati og forståelse for individuelle forskjeller. Jeg vil gjøre det jeg kan og krysse alt som finnes av fingre og tær for at han aldri blir mobber. At han derimot blir en ungdom som snakker skikkelig, har respekt for voksne,og som står opp for dem som er svakere enn seg. Om vi alle bare gjorde dette, ville fremtiden se svært så lys ut :)

onsdag 9. februar 2011

The final day

Etter nærmere 40 dager har jeg kommet frem til den 30 dagen i bloggeutfordringen. (Så kan dere vel selv regne ut at den var litt for vanskelig for meg...)
Som siste dag har man "selvsagt" valgt et dybdegående (!?) tema...
Hvor ser jeg meg selv om 5 år?

Forhåpentligvis ser jeg meg selv om 5 år på ca samme sted som jeg ser meg selv i dag :)
Moahahaha, DET var en lettvint utvei det!!

Men, fra spøk til alvor, jeg gjør faktisk det!
Jeg har jo funnet mannen i mitt liv, vi har bygget huset vi ser for oss at vi skal bli gamle i, vi har god familie og gode venner, jeg har en jobb jeg liker og vi har et nydelig barn.
OM jeg skulle sette opp et par forestillinger i forhold til endringer fra 2011 til 2016 så ville ønsket om et barn nr 2 være sterkt representert :)
I tillegg har jeg en forestilling om at det kunne vært spennende og ta en pedagogisk utdannelse, slik at jeg, (kanskje innen 5 år), kan starte og undervise på videregående og?
(Mann, barn, mor og venner, samlet i vårt kjøkken til juleverksted...)
Det var mine to ønsker om endringer i livet. DET må jo si sitt til hvor heldig jeg er?

tirsdag 8. februar 2011

Outfit

Et bilde tatt for et år siden og i dag, hvordan har man så forandret seg? Denne slår jeg lett sammen med dagens outfit, i og med at jeg har glemt litt bloggedager...

I og med at jeg er en mammablogger vrir jeg (galant?) denne om til å handle om Mattias...For et år siden var han litt kortere og hadde akkurat lært seg å stå ved kisten. Den gangen var dagens outfit deilig ull og snikkerbukse :)Nå er han litt lengre og har akkurat lært seg å åpne gatedøren for å slippe katten ut :) Dagen i dag var outfitet kun deilig ull, i ogm ed at poden er stor nok til å selv dra av seg klærne, som skulle vært utenpå ;)

Tiden flyr!!

mandag 7. februar 2011

Samlemani?

Tja, det har vel aldri vært min greie å samle på alt mulig... Dagens bloggeri skulle imidlertid handle om en samling jeg har, så da var det vel bare å grave seg litt i hodet og se hva jeg egentlig samler på?
Jeg har en relativt pen samling (skyllede og tørre) melkekartonger som venter på å bli pent brettet, for eksempel.Men det gjelder gjerne ikke i og med at det ikke er min plan at de skal fortsette og bo i huset sånn for evig? Da letet jeg videre og kom frem til at:

Jeg også har en relativt fin boksamling på biblioteket vårt, men det har vel de fleste?
På vei ut fra biblioteket så jeg DET!
DET jeg samler på.........
En ting jeg sliter med å kvitte meg med (og dette er et gjentagende problem...) er alle de koselige julekortene vi fikk til jul, med alle de vakre småbarna avbildet og hyggelige hilsner fra fjern og nær.
DET er nok noe jeg samler på!
Når jeg får tatt meg sammen limer jeg noen av disse inn i juleboken min :)
De siste 11 årene har jeg hvert år samlet på noen av kortene, minnene og bildene fra julen som gikk.
Nærmere en samling kommer jeg ikke her i huset :D

søndag 6. februar 2011

Usystematikk kan vel også være bra?

Jeg håper i hvert fall det :)
Denne bloggutfordringen ble jo ikke helt prioritert her i huset. Det er jo tross alt grenser for hva, selv en supermamma, klarer og få tid til i en travel(?) hverdag.
Det er strengt tatt ikke så himla travelt, jeg er bare så vinterlei og tømt for energi at når posen er lagt i seng treffer jeg sofaen med et smell, og blir der....
Men det finnes en tid for alt, i hvert fall har jeg hørt noen si det, og en søndag ettermiddag er vel en fin tid for oppdatering av blogg? Jeg er nå (heldigvis kommet frem til dagen der jeg kan blogge om det jeg vil :D
For evig lenge siden kjøpte jeg fingermaling, som har blitt pent liggende i en skuff, (nok et prosjekt det liksom aldri ble "tid" til...) og sånn helt ut av det blå kom jeg på den i dag!

Da var det bare å stable barnet opp til bordet, ta malerforkledet på og sette i gang :)
Gøy med maling, og etterhvert kom det jo til og med farge på arket!!Konsentrasjonen hans var i hvert fall på topp :)

onsdag 2. februar 2011

Husmannskost

Dagene ruller og går, og vi er kommet til utfordring nr 23. (jeg stokket litt rundt på ting tydeligvis og tok morgendagens i går...) Men men, i dag blir det:
Det siste jeg spiste...
Onsdagene jobber min bedre halvdel lenge, og Mattias og meg (som ny tradisjon) sniker oss inn til mine foreldre for middag og kos etter jobb/barehage om onsdagene :)
I dag: Raspeballer!!!
Fantastisk digg mat, som nytes enda mer nå, i og med at det er så sjelden jeg får det grunnet min ektedanskes fobi mot retten...

tirsdag 1. februar 2011

Veskerot

Dagens utfordring er hva som finnes i min veske.
Dagens (og de fleste dagers vesker for tiden) er denne lekre skinnvesken jeg fikk til jul av min lillebror, kjøpt på baga på Kleppestø. Han imponerer meg noen ganger den godeste lillebroren min :)

Innholdet derimot er nok ikke like imponerende.
En syngende Hinkelpinkelbamse er vel i de flestes vesker?! Et eple er greit å ha med, en flaske vann, lypsyl og skinnhansker er en livsnødvendighet. Jeg har også en mobilveske oppi vesken min...
Det som derimot IKKE er oppi vesken min er: nøkler, lommebok (undres hvor den er faktisk...) og mobiltelefonen min... Hmmm. trodde vel egentlig vesker var laget for å , i det minste oppbevare nøkler, lommebøker og mobiler....

Men men, jeg hadde i det minste hverken smokk eller bleier med meg på jobb i dag ;)