søndag 30. desember 2012

Forberedelser... igjen...

Det er atter en gang dagen før dagen ;) Nå er det bare nyttårsaften som står for tur.. Tradisjonen tro er vi 6  vennepar som holder nyttår sammen, så det blir gøy for både store og små (selvom det meste foregår på barnas premisser, ER det jo gøy for oss også!)


Vi har arvet et lite lass med utkledningstøy som Mattias tar av og på seg dagen igjennom, mens Silje kler seg ut som SIN helt, storebroren ;)

Vi har lagt 7 kg pinnekjøtt i vann og kjøpt et less med snop, så nå er det bena på bordet og lade opp til morgendagens festligheter ;)

(Kanskje blir det tid for et par snapshots i morgen før gjestene kommer, hvis ikke: takk for det gamle osv!)

fredag 28. desember 2012

Livet som dovendyr..

Nå vet jeg hvordan de har det, dovendyrene!
Etter familiebesøk lille julaften, julaften og 1. juledag, har vi knapt forlatt stuen! (Jeg hadde shopping og lunsj date med venninner i går og kinodate dagen før, så egentlig har jeg jo gjort litt, men det føles bare ikke sånn..)

Her er det hjemmekos for alle penga på dag 3. Det er langt på dag før vi kommer oss i dusjen og ut av pysjen, og når vi kommer så langt er det kun for å hoppe i joggedrakten. Tiden brukes til leking, spising og posering for moren som vil bruke det nye kameraet sitt ;)


Men det er vel akkurat slik det skal være eller??

torsdag 27. desember 2012

Gaver med tanke bak :)

Prosjekt hjemmelagde julegaver rakk akkurat å bli ferdig til jul!! Et lass pannebånd, noen tøfler og et deilig stort pledd, alt i ull, og mye i Marius - lå under mange juletrær i går! Jeg håper alle ble glade, og kanskje især mottakerne av dette teppet, som det tok meg en hel måned å få ferdig til jul :)

 Det føles godt å gi bort noe man har lagt tid og krefter i da :) Fikk du mye hjemmelaget til jul?

onsdag 26. desember 2012

Årets...

Årets flotte julekort!!

Jeg elsker jo å få julekort, og herved kan jeg spre litt av den gleden med dere!

Nå skal jeg kose meg med en romjulstradisjon: Kinotur med skjønne kusiner! Nyt romjulen folkens :)

tirsdag 25. desember 2012

Vellykket feiring :)

En fantastisk julefeiring er overstått! Alle storkoste seg, og jeg tror jeg kan si at dette har vært den mest avslappede og koselige julaften jeg kan huske! Vi var kun 2 barn og 4 voksne, så det var god tid til å åpne gavene HELT opp, og leke med de mellom åpningen. (Silje åpnet faktisk kun halvdelen av gavene sine i går. Da hun mistet interessen ventet vi heller til i morges med resten).

Vi hadde til og med en lengre pause midt i åpningen der barna lekte og de voksne drakk kaffe! Perfekt :)

Mattias maste ikke om å åpne ny hele tiden heller, men var glad for det han fikk, og lekte med det helt til vi sa at han kunne få åpne ny når han ville. DA løp han bort på små tær og valgte. Nesten uansett hva han åpnet (på nær en babydukke min søster hadde pakket inn på tull) ble han kjempeglad og sa "akkurat det jeg trengte!"

Favorittgavene var dog Lyner Mcqueen lastebil, Sabeltanns skute og en hoppeball.

Silje fikk mye klær, bøker og dukke og dukkevogn, her var det nok sistnevnte som var favorittene ;)


Mor i huset fikk klær, sjokolade,fuglemater, Mariuskopper, flotte bøker, av venner, familie og mann som tydeligvis kjenner meg godt ;) Og et flott håndavtrykk fra minstemann.

En deilig aften, med deilige gaver og deilig familie!

Ps. Bilder tatt med mitt flett nye canon ixus kamera (gave fra mannen i huset), for å gjøre fremtidig blogging lettere og bedre bildemessig :)

mandag 24. desember 2012

God jul

Ønsker dere alle en riktig deilig julefeiring i dag!
Vi skal kose oss massevis her hjemme, sammen med mine vakre barn, verdens beste mann og de skjønneste foreldrene mine :)
 
 nyt julen og ta vare på de gode øyeblikkene og gleden gjennom dagen i dag og romjulen :)


søndag 23. desember 2012

Aaaahhh

En koselig dag med besøk hos mormor og bestefar, pynting og førjulskos, betinger et par snapshots med selvutløseren....!

Treet er pyntet, gavene er lagt under og ungene sover!

Nå er det bena på bordet og høy kosefaktor for mor og far :)

Lille julaften...



Ja, juletreteppet ble ferdig gitt! Her står treet pent og venter på å bli pyntet, mens det "drikker" den berømte vann-sitronbrusblandingen som anbefales, og Mattias ligger og SER at det drikker, og begistret roper innimellom, se! det har druikket opp!! Selvom vannstanden er helt lik....


Nå er det den fjerde søndagen i advent, det er lille julaften og tradisjonen tro skal treet pyntes i dag, vi skal tenne 4 lys og synge adventssangen!

Den, kanskje, mest kjente adventssangen, for min generasjon, ble faktisk skrevet av Eivind Skeie og Sigvald Tveit, for NRKs julekalender i 1987, Portveien 2, med Eli Rygg! Det som er litt vittig er at jeg husker den sangen fra "alltid", og trodde nok, uten å vite så mye om det, at det er en kjempegammel sang...

Vel, så feil kan man ta ;)

Sangen er nydelig, og jeg husker Eli og Portveien 2 kjempegodt, så nyt sangen her på den fjerde søndag i advent :)



Tenn lys !
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

lørdag 22. desember 2012

Pittelillejuleaften :)

Etter en travel og koselig dag med visitt av familie og barnebursdagsbesøk, er jeg nå klar for en juleklubb med jentene "mine" :)

På komfyren simrer en indisk rekesuppe, som jeg smakte en gang for 7 år siden, og som jeg gleder meg til å smake igjen.

Bordet er dekket, og posen med gaver til årets pakkelek står pent og venter på de beste gjester en vertinne kan ha :) Gleeeder meg til førjulskos med klubbjentene :)

fredag 21. desember 2012

Juleferie!!

Her sitter jeg, sammen med min elskede kopp kaffe (i favoritt julekruset mitt fra Mads Stage), og venter på å kjøre til årets siste arbeidsdag. DET er uvant det!! Å ha så god tid at jeg sitter her på nettet før jobb ;) Men, godt er det og!

Det minker med antallet gaver på julekalenderen, og av det innkjøp o.l. er det meste unnagjort, så nå ser jeg frem til å bare kose meg sammen med familie og venner i halvannen uke!!


Nyt fredagen folkens!!

torsdag 20. desember 2012

juletreteppe til besvær

Sist jul hadde jeg ikke juletreteppe, det var rett og slett en av de tingene jeg ikke visste at det er kjekt å ha. Nå selger de jo mange fine rundt om kring, men jeg hadde lyst til å lage et eget jeg!
Da var det å søke rundt etter tips, bestille strie og filt hos Panduro, og sette i gang. Ved hjelp av et tau, som bindes fast i en nål og en tusj, fikk vi tegnet en sirkel, med ca 110 cm i diameter.
DA var det klipping av filthjerter, som Ricco hjalp å klippe og Mattias har hjulpet meg med å nåle fast. Kort og godt et realt familiersamarbeid dette her!!
 Alt bra så langt...-Jeg manglet skråbånd til kanten rundt da.... Ut igjen til  Panduro, sammen med mamma for å kjøpe bredt skråbånd.. Så var det det med omkretsen da... ikke kul om jeg husket formelen for omkrets av sirkel (som forøvrig er 2*pi*r), så¨hvis jeg bare visste det, hadde jeg visst at de 3 metrene med skråbånd jeg kjøpte (som mamma nærmest garanterte meg at var aaaalt for mye..) var nøyaktig 15 cm for lite.... IRRITERENDE!!
heldigvis jobber mamma like ved Panduro, så hun har lovet å kjøpe de siste 20 cm i dag til meg, så k an juletreteppet kanskje bli ferdig før juletreet skal stå på det...

Jeg ville jo være så kreativ i år

onsdag 19. desember 2012

Klar til jul?

Nå har vi vaska golvet, og vi har børi ved.. Eller - det har vi jo ikke! Men den siste gaven er kjøpt, jeg har bakt det jeg skal og juletreet er kjøpt!
Utenfor er klatrenissene kommet opp, det er lys i busken og litt julepynt i pottene! Koooooselig :)

 Så klar til jul har jeg ikke vært før i år i hvert fall :)  (klatrenissene er det selvsagt svigerfar som har laget til oss!)

Ja, det er godt med alt som er gjort, og om juletreet kun er kommet inn i boden, så er det da "i hus" det og?

Nå gleder jeg meg til pynting og kos i helgen!
Jeg har forresten begynt å revurdere min "antiplastikk-juletre" mening her på det siste...  Det er de dere fantastiske argumentene med miljø, gjenbruk og økonomi som slår meg ut av "rett" kurs. Men i år er Edelgranen kjøpt (for den syke summen av 450 kr!!), så i år også blir det nå skikkelig tre.

Så kanskje det neste år blir plastikk-fantastikk på meg og? Jeg må bare overtale mannen i huset først ;)

Gode vaner..

I dag kikker jeg innom her i førjulsstresset. Det er jammen snart jul, og sånn sett er vi klare snart til julefeiring, men dagens innlegg omhandler noe litt annet..
Jeg har nemlig vært heldig med en ting - og det er at barna mine allerede har gode vaner på et område. (Ja, forhåpentligvis er de flinke til mere og, men dette er de spesielt gode på..)
Og det er å rydde etter seg..
Mattias rydder alltid av etter seg når an har spist o.l. og søsteren vil jo alt som broren gjør...

I morges tok Silje, på 15 måneder på eget initiativ og ryddet frokostfatet etter seg, og jeg fikk knipset et bilde av det. Jeg lo godt da jeg så det, og synes hun var såå søt.
Nå må vi bare bygge videre på at dette er noe vi "bare gjør" uten at noen skal be oss om det :)

søndag 9. desember 2012

Adventskos


Etter gårsdagens festlige julebord sammen med gode venner, var det deilig å ha en kosemosedag hjemme når ungene ble levert i tolvtiden i dag. (Det var forøvrig også deilig med litt sammenhengende søvn...)


 Så i dag har det stått baking og spising og kosing på agendaen, og kun det :)

For første gang i mitt liv har vi akkurat nå 7 sorter i hus, og det varer nok ikke lenge, så det må jo selvsagt dokumenteres..


Silje jakter godsakene og klatrer lett opp på bordet hvis ikke vi er kjappe nok med å servere..

Det er godt hun har fått matvettet sitt tilbake etter knappe tre uker med dårlig matlyst.


lørdag 8. desember 2012

Juleverksted

Årets juleverksted i Skogvegen er vel overstått, og var, atter en gang, til stor glede for både store og små :)

Silje var passende pyntet for anledningen, og Mattias godtok å ha på seg både bukse OG t-skjorte (noe som egentlig er en sjelden affære her i huset, da han helst løper rundt i bokseren...)

Som vanlig hadde jeg kjøpt masse forskjellige greier vi kunne lage, klippe og lime, og som vanlig fikk jeg minimalt med tid til å lage noe selv. Men jeg fikk da i det minste lage hanker til julekurvene vi lagde i fjor....
Mattias og Silje var ivrige i starten og kreerte både julekort og spiste kilovis med pepperkakedeig.

Tradisjonen tro serverte vi selvsagt Æbleskiver med syltetøy til, og Silje forstod kjapt prinsippet med dyppingen der ja ;)



En herlig dag er overstått, barna er avlevert til mormor og bestefar, og mor i huset skal ha en øl og se på håndballkamp, før jeg trekker i finstasen og gjør meg klar til årets vennejulebord :)

torsdag 6. desember 2012

A masterpiece


Stolte gutten ser beundrende på byggverket!

Jeg må meddele at det nok er meg selv som (på relativt mislykket vis, i ogmed at ene veggen falt ned etter 3 nonstop... som har satt det sammen) Men jøjes hvor fint Mattias synes at vi har pyntet det!! Følgende posisjon har han inntatt flere ganger i ettermiddag med og med drømmende stemme: Se huset mitt!

Jepp, stolt er han, og han får nyte det så lenge det varer, for dette mesterverket kommer nok til å velte overende første gangen kjøkkenbenken skal vaskes av.....

tirsdag 4. desember 2012

Bakekakesmake

De "obligatoriske" pepperkakebake-bildene:)




Lenge leve ferdig pepperkakedeig. Da er det ikke store saken å få til en liten kosestund med baking i ny og ne.

Mattias er veldig ivrig da, kjevler og trykker. Problemet er vel bare det at han har det så travelt at han kjevler oppå figurene han nettopp har trykket ut, trykker nye halvveis over de gamle osv. Silje derimot er mest opptatt av å få spist mest mulig deig, og stapper det hun kommer i nærheten av rett i munnen. Summasumarum?

Etter nesten 15 minutter med pepperkakebaking er begge ungene (og moren) klart ferdige med dagens økt, og mor er lettet over at deigen bare kan stappes oppi esken igjen og settes i kjøleskapet til neste gang ånden kommer over en ;)

Kakene ble veldig fint pyntet da, og smaker utmerket...

mandag 3. desember 2012

Ved godt mot...

 Ja, nå er det tydelig på Silje at hun OG er drittlei (bokstavelig talt..) av å være syk.  Hun er fortsatt i dårlig form, og griner og er lei seg for det, i tillegg KJEDER hun seg noe helt vannvittig. Mor i huset er rett og slett ikke underholdende nok...

Men det ville nå vært synd for Mattias om han måtte holdes hjemme fra sine kompiser i barnehagen bare fordi hun er syk, så moren er dessverre alt hun har i dag... Så får vi underholde oss selv, som best vi kan :)

Det må sies at innimellom bleieskift, snott og tårer, så har vi lengre glimt av humøret hennes slik det pleier å være :) Heldigvis!!

søndag 2. desember 2012

Advent

Ja, jeg ser jo at det er gått 2 uker.... Jeg har vært innom noen av dere og sett hva dere gjør på i løpet av disse ukene, men selv har jeg ikke hatt mye tid og overskudd til å skrive stort. Silje og meg har "kost" oss med omgangssyke, og da er det ikke mye blogging som står i hodet på en ;)

Silje har faktisk, fortsatt(!) diare, og jeg begynner nå å bli litt bekymret over hvor lenge DET går an?! Nå er det 14 dager siden hun begynte med å kaste opp, og det hadde jo faktisk vært litt kjekt om vi snart kunne være friskmeldte hele familien. Takket være min gode nabo og min mor har nå disse ukene gått og, for det er jaggu ikke lett å få kabalen med syke barn til å gå opp med jobb og resten av verden.

Men men, i dag kooser vi oss bare :) En helt avtalefri søndag ligger foran oss!
Ungene med frokost i pysjen og mor med kaffe i julekoppen sin, også i pysjen. Og hvem vet hvor lenge vi går rundt i pysjen i dag?  Kanskje tar vi bare kjeledressen på utenpå pysjen etterpå når vi skal ut å leke i snøen?

Det ligger et fint snøteppe utenfor, stjernen er tent i vinduet og aventslyset brenner. Nå er det godt å kjenne julestemning som sniker seg inn :)

Nyt søndagen :)